Званично отварање РЦСУ Књажевац

Дејан Томић, директор РЦСУДана 19.11.2013. у Књажевцу је званично отворен Центар за стручно усавшавање, чиме је Мрежа РЦ и ЦСУ Србије добила и дванаесту „звездицу“. Центар је формиран уз финансијску подршку општине Књажевац и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), те ће просветни радници из Књажевца и околине имати прилику да у савремено опремљеном простору додатно усаврше своја знања.
Тренутно се у оквиру Центра налазе две учионице са по 30 места, као и велика конференцијска сала са 170 места.
Поред представника донатора и општине Књажевац, гости на данашњем свечаном отворању били су директори преосталих 11 центара.

Подсетимо да је чланом 38. Закона о основама система образовања и васпитања предвиђено формирање центара за стручно усавршавање. Они су једна од карика у ланцу унапређивања система образовања и васпитања и професионалног развоја запослених у образовању. (Уз Национални просветни савет, Министарство просвете, Завод за унапређивање образовања и васпитања, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>